Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Миколаївщині викрито голову ОТГ, яка виправдовувала збройну агресію рф

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури прокурором Миколаївської окружної прокуратури повідомлено про підозру голові однієї з тергромад району за фактом поширення матеріалів, у яких містяться виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України, вчинене службовою особою (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, підозрювана у спілкуванні з колегами та своїми знайомими неодноразово виправдовувала воєнні злочини окупантів. Вона називала війну рф проти України «внутрішнім громадянським конфліктом», а також виправдовувала ракетні удари по українських містах та вбивства цивільних. 

При цьому посадовиця заперечувала причетність загарбників до їхніх воєнних злочинів на території громади, яку вона очолює.

Наразі їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Вирішується питання про відсторонення її від посади. 

Досудове розслідування здійснюється ВП № 5 Миколаївського районного управління поліції ГУНП в області, оперативний супровід - СБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.