Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Миколаївщині викрито громадянина, який вимагав гроші за сприяння у визнанні непридатним до військової служби

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону затримано та повідомлено про підозру громадянину за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, 8 вересня 2023 року підозрюваний вимагав у військовозобов’язаного громадянина надати йому 3500 доларів США неправомірної вигоди.

За ці кошти він пообіцяв вплинути на прийняття рішення членами ВЛК та посадовими особами одного з районних ТЦК та СП м. Миколаєва та надати йому фіктивні документи про непридатність до військової служби за станом здоров’я. Це унеможливило б його призов на військову службу за мобілізацією.

Правоохоронці затримали громадянина в порядку ст. 208 КПК України під час одержання коштів.

Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Миколаївській області, за оперативного супроводу УСР в Миколаївській області ДСР Нацполіції в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.