Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Миколаївщині завдяки прокуратурі громаді повернуть водогінну мережу вартістю 7,5 млн грн

Господарським судом Миколаївської області задоволено позов Первомайської окружної прокуратури про повернення у розпорядження територіальної громади об’єкта комунальної власності вартістю 7,5 млн грн

Прокуратурою встановлено та доведено в судовому засіданні, що у 2018 році органом місцевого самоврядування у користування підприємцю передано водогінну мережу площею майже 2 тис кв м в с. Грушівка Первомайського району, без проведення конкурсу на отримання права оренди майна та, фактично, без укладення договору оренди такого майна. Зокрема, укладено договір оренди, який не було нотаріально посвідчено та зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Відповідно до діючого законодавства такий договір вважається не укладеним, а використання майна – незаконним.

Враховуючи ці порушення, прокурор звернувся з позовом до суду про визнання незаконним та скасування рішення про затвердження договору оренди, а також повернення водогінної мережі у розпорядження територіальної громади в особі Первомайської міської ради.

За матеріалами Миколаївської обласної прокуратури