Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На незаконному переправленні військовозобов’язаних за кордон викрито групу буковинців, серед них – представник громадської організації

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру трьом громадянам, які налагодили канал незаконного переправлення чоловіків через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, буковинець, заручившись підтримкою свого знайомого, вирішив «заробити» на організації незаконного перетину держкордону. За 10500 євро вони протиправно переправили громадянина України до Румунії. 

Ще один підозрюваний – житель Чернівців, представник антикорупційного підкомітету громадської організації. Він особисто перевозив військовозобов’язаних та інструктував про перетин кордону поза пунктами пропуску.

Чоловік співпрацював з різними особами, які «бронювали» день відправлення для своїх «клієнтів». 

Правоохоронці затримали «перевізника» під час поїздки до українсько-румунського кордону. У салоні автомобіля перебувало п’ятеро чоловіків, серед них – громадянин, який виїжджав за протекцією двох підозрюваних.

Ще четверо військовозобов’язаних їхали за домовленістю третіх осіб за тарифом від 4000 до 9000 доларів США з людини.

Наразі встановлюються всі учасники схеми.

Досудове розслідування здійснює ГУ Нацполіції у Чернівецькій області, оперативний супровід – обласні Управління стратегічних розслідувань та Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.