Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На одержанні 100 тис грн неправомірної вигоди викрито посадовця АТ «Енергоатом»

Прокурори Київської міської прокуратури спільно з СБУ та за сприяння керівництва АТ «НАЕК Енергоатом» на одержанні 100 тис грн неправомірної вигоди викрили посадовця компанії.

За даними слідства, до посадовця АТ «Енергоатом» звернувся представник приватного товариства із проханням допомогти в отриманні оплати від одного з гірничо-збагачувальних комбінатів, що входить до складу АТ «Енергоатом», за договором, укладеним ще в грудні 2022 року.

Посадовець пообіцяв вирішити це питання з керівництвом комбінату за 100 тис грн. У разі ненадання грошей він заявив, що посприяє аби укладений договір не був оплачений в жодному разі. Тож підприємець був змушений погодитись на ці умови.

Правоохоронці затримали співробітника АТ «Енергоатом» під час отримання грошей в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі йому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Також обрано запобіжний захід у вигляді застави у сумі 1 млн грн.

Досудове розслідування здійснюється співробітниками ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.