Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Одещині викрито ексзаступника начальника КЕУ та підприємця, які заволоділи понад 1,2 млн грн під час будівництва спортмайданчиків для військовослужбовців

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру колишньому заступнику начальника управління – головному інженеру Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління та керівнику товариства.

Їм інкриміновано розтрату та заволодіння майном, а також службове підроблення (ст. 28, ч. 3 ст. 410, ст. 28, ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, підозрювані у жовтні 2018 року уклали договір на закупівлю робіт для будівництва спортивних майданчиків у військовому містечку в Одеській області. Під час виконання основного договору вони завищили обсяги виконаних робіт, заволодівши бюджетними коштами в сумі понад 1,2 млн грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення від посади заступника начальника управління – головного інженера Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління.

Досудове розслідування здійснюється ГСУ ДБР, оперативний супровід – ДВКР СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.