Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Одещині викрито групу осіб, які передавали ворогу розвіддані

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону трьом громадянам повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, два військові та жінка збирали розвідувальну інформацію для співробітника спецслужб рф. Підозрювані передавали ворогу дані про об’єкти критичної інфраструктури, військові підрозділи, переміщення військової техніки, засоби ППО, шпиталі, спецпрокуратури та інші правоохоронні органи в Одеському регіоні.

Правоохоронці викрили та затримали підозрюваних. Наразі їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Одеській області, оперативний супровід забезпечує 3 відділ ГВ ЗНД Управління СБУ в Одеській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.