Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Полтавщині викрито групу осіб, які без лісорубного квитка вирубали понад 400 дерев

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури семи місцевим жителям Полтавського району повідомлено про підозру у незаконній порубці, перевезенні, зберіганні та збуті дерев (ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, підозрювані упродовж червня-серпня 2023 року без спеціального дозволу незаконно спиляли на території Полтавського району понад 400 дерев – акацій, дубів, кленів, ясенів та інших порід. Деревину автомобілями перевозили на територію домогосподарства одного із співучасників, а в подальшому продавали громадянам.

За попередніми підрахунками виробничому підрозділу «Лубенська дистанція захисних лісонасаджень» АТ «Українська залізниця», а також Новоселівській та Полтавській територіальним громадам завдано майже 2 млн грн збитків.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУ НП в Полтавській області, оперативний супровід – управлінням карного розшуку ГУНП в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.