Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На полях Генасамблеї ООН обговорили питання запобігання незаконному обігу чутливих технологій

На полях Генасамблеї ООН Генеральний прокурор Андрій Костін разом з помічником Генпрокурора США Метью Олсеном та Єврокомісаром з питань юстиції Дідьє Рейндерсом взяли участь у спеціальному заході, присвяченому питанням запобігання незаконному обігу чутливих технологій.

Ракети і дрони, якими держава-терорист атакує українські міста, містять десятки компонентів з різних країн. росія використовує посередників у різних юрисдикціях, які приховують кінцевого споживача. Також імпорт відбувається через сусідні країни та вісь автократій, що прагне дестабілізувати світ.

"росія вбила понад 13 тисяч цивільних українців, систематично атакуючи житлові будинки, школи, лікарні та критичну інфраструктуру. Цей терор триває великою мірою завдяки постачанню іноземних технологій до рф та її спільників",зазначив Андрій Костін.

Генпрокурор висловив вдячність державам, які ввели санкції та почали кримінальні розслідування, групі Disruptive Technologies Strike Force, Міністерству юстиції США, Євроюсту і Європолу за співпрацю, яка вже дає результат у вигляді кримінальних обвинувачень та викриття незаконних схем.

"росія не в змозі самостійно виробляти компоненти, яких потребує для продовження війни. Ми вже досягли значного прогресу в обмеженні доступу агресора до таких товарів, та маємо бути ще більш об’єднаними і рішучими у посиленні санкцій та обмежень щодо організацій і осіб, пов’язаних із російським режимом", – наголосив Генпрокурор.

"Разом ми здатні перекрити шляхи нелегального постачання та врятувати тисячі життів", – додав він.

У змістовній дискусії, яка проходила у Школі права Нью-Йоркського університету, серед інших, взяли участь Виконавчий директор Центру Рейсса з питань права та безпеки Школи права Нью-Йоркського університету Рейчел Голдбреннер, Постійний представник України при Організації Об'єднаних Націй Сергій Кислиця, помічник Міністра торгівлі США Метью Аксельрод, а також представники Японії, Австралії, Нідерландів, Латвії та інші.