Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Прикарпатті повідомлено про підозру ще восьми бойовикам так званих «л/днр»

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури восьми бойовикам так званих «л/днр» повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності ( ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювані – жителі Луганщини та Донеччини, семеро з яких перейшли на бік ворога ще до початку повномасштабного російського вторгнення.

Вони проходили так звану військову службу за контрактом у керованих та фінансованих агресором підрозділах незаконних збройних формувань «л/днр», а після 24 лютого 2022 року добровільно прибули втілювати ворожий план щодо захоплення українських територій.

Разом із окупантами підозрювані брали активну участь у бойових діях проти підрозділів Збройних Сил України на Харківщині, Луганщині, Донеччині та Миколаївщині.

Сили оборони України затримали їх під час бойових зіткнень.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.