Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Прикарпатті прокуратура через суд зобов’язала зберегти пам`ятку національного значення «Садиба Рея» (ФОТО)

Судом задоволено позов Івано-Франківської обласної прокуратури про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії для захисту об’єкта культурної спадщини – пам`ятки національного значення «Садиба Рея» в селі Приозерне на Прикарпатті.

Прокуратурою встановлено, що палацова споруда кінця ХІХ століття, що належала графському роду Реїв – нащадкам древнього роду Потоцьких, вартістю понад 80 млн грн наразі перебуває під загрозою руйнування та занепадає через неналежне утримання. Уповноважений орган охорони культурної спадщини не вживає заходів для захисту архітектурної пам’ятки.


У зв’язку з цим прокуратура в судовому порядку зобов’язала управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської облдержадміністрації виготовити науково-проектну документацію щодо реставрації пам`ятки національного значення, звернутися до Міністерства культури та інформаційної політики України за отриманням дозволу на її проведення, а також виконати функцію замовника стосовно проведення робіт з реставрації.

 

За матеріалами Івано-Франківської обласної прокуратури