Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Прикарпатті викрито митника, який налагодив схему отримання «прибутку» від заниження митних платежів та безперешкодне розмитнення кави

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора викрито начальника управління Івано-Франківської митниці ДМС та посередника - митного брокера на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).  

За даними слідства, митник через митного брокера отримав 9 400 дол США від представників приватного товариства за зниження митних платежів під час імпорту кави. При цьому обіцяв не створювати штучні перепони у проведенні розмитнення. 

За кожну партію розмитненого товару митник хотів 600 доларів США, а також 35% від суми розмитнення, яка була ним занижена від реальної біржової ціни на каву.

Під час отримання чергового траншу неправомірної вигоди обох учасників схеми затримано.

Під час проведення обшуків вилучено речі та документи, що мають значення для справи, а також грошові кошти.

Наразі вирішується питання про повідомлення про підозру, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і відсторонення від посади.

Досудове розслідування здійснюється Головним слідчим управлінням ДБР за оперативного супроводу СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.