Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Рівненщині головного лікаря судитимуть за безпідставну виплату «коронавірусних» доплат

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно головного лікаря одного з комунальних підприємств Рівненської обласної ради, якому інкримінують зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2020 році обвинувачений, всупереч інтересам служби, ініціював проведення засідання комісій та у подальшому підписав накази, на основі яких безпідставно проведено нарахування та виплату доплат працівникам у розмірі від 45% до 100% відсотків заробітної плати. Такі доплати він призначив собі, як головному лікарю, двом своїм заступникам та ще 40 особам, які безпосередньо, в силу своїх обов’язків, не залучалися для надання екстреної медичної допомоги пацієнтам з підозрою або хворим на COVID-19.

Своїми діями посадовець завдав державі майже 437 тис грн збитків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводилося слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Рівненській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Рівненській області.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Рівненської обласної прокуратури