Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Рівненщині ліквідували черговий канал втечі військовозобов’язаних з України

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури групі осіб повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, схему втечі з країни організували троє чоловіків. Один з них у квітні 2022 року, а інший – у червні 2023 року зареєструвалися як підприємці, які надають послуги із міжнародних вантажних перевезень.

Таким чином вони могли вносити дані клієнтів до ІС «Шлях», яка дає право виїзду за межі країни. Ділки реєстрували військовозобов’язаних чоловіків у системі під виглядом водіїв. Вартість послуг складала 4500 доларів США.

Правоохоронці провели ряд обшуків, в ході яких вилучено документацію, чорнові записи, майже пів мільйона гривень у різній валюті, а також транспортні засоби, за допомогою яких підозрювані незаконно переправляли клієнтів через державний кордон України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в області за оперативного супроводу Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.