Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Рівненщині припинено незаконний видобуток базальту (ФОТО)

Здолбунівською окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення, легалізації (відмивання) доходів одержаних злочинним шляхом і незаконного зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів (ч. 2 ст. 240, ч. 2 ст. 209, ч. 1 ст. 263 КК України).


За даними слідства, два суб’єкти господарювання за відсутності спеціального дозволу на користування надрами з 2017 року і донині здійснювали незаконний видобуток корисних копалин загальнодержавного значення – базальту, на родовищі, що знаходиться на території Головинської сільської ради Рівненського (колишнього Костопільського) району Рівненської області.

Правоохоронцями за участі спеціалістів, геодезистів та екологів проведено ряд санкціонованих обшуків на родовищі та за місцем проживання осіб, імовірно причетних до вчинення вищевказаних кримінальних правопорушень. Вилучено 4 одиниці спецтехніки, 3 вантажні автівки, грошові кошти в сумі понад 24 тис доларів США, предмет ззовні схожий на бойову гранату та понад 350 патронів до стрілецької зброї. Крім того, вилучено документацію та чорнові записи.


За даними слідства внаслідок протиправної діяльності підприємці отримали орієнтовно понад 70 млн грн прибутку. Під час слідчих дій взято зразки базальту. Після проведення необхідних експертиз буде встановлено суму шкоди, заподіяної державі незаконним видобутком породи.

Слідчі дії тривають, встановлюється коло осіб, причетних до вчинення вказаних кримінальних правопорушень. Вирішується питання про накладення арешту на вказане майно.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється відділенням поліції №6 (м. Здолбунів) Рівненського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Рівненській області, оперативний супровід – Управлінням СБУ в Рівненській області.

За матеріалами Рівненської обласної прокуратури