Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Рівненщині судитимуть білоруського інформатора

Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Рівненщини за фактом поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Слідством встановлено, що громадянин білорусі, який вже багато років живе на прикордонній території Рівненщини був завербованим агентом білоруської спецслужби.

Він збирав та передавав своєму куратору інформацію про розташування підрозділів Збройних Сил України та шляхи переміщення військової техніки ЗСУ на півночі Рівненщини.

Усвідомлюючи протиправність своїх дій, з метою запобігання викриття правоохоронцями злочинної діяльності, обвинувачений при передачі інформації використовував заздалегідь узгоджені з куратором кодові слова та вирази.

Його затримали безпосередньо під час спроби чергової передачі розвідданих до рб.

У ході обшуків у нього виявили та вилучили засоби зв’язку із доказами листування та записники із білоруськими та російськими контактами.

Наразі чоловік перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Рівненській області за оперативного супроводу Головного відділу контррозвідки органу безпеки області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.