Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який перевозив майже 350 кг бурштину між мішками з овочами

Прокурори Сарненської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Рівненщини, якому інкримінують незаконне придбання, перевезення та зберігання бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами (ч. 2 ст. 240-1 КК України).

В ході досудового розслідування встановлено, що чоловік, не будучи підприємцем та не маючи жодних дозволів, незаконно придбав та перевозив майже 350 кг бурштину. Його ринкова вартість складає понад 1,7 млн грн.

Вантажний мікроавтобус у березні 2023 року на пересувному мобільному блокпості зупинили правоохоронці. Під час огляду багажного відділення вони виявили полімерні мішки із сумнівним вмістом. Водій відмовився показати, що везе та закрив авто. Тоді на місце події викликали слідчо-оперативну групу і транспортний засіб вилучили на спецмайданчик поліції.

Пізніше у ході санкціонованого обшуку серед мішків з овочами виявили «сонячне» каміння.

На вилучений автомобіль та бурштин накладено арешт.

Досудове розслідування проводили слідчі Сарненського РВП ГУНП в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.