Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Рівненщині судитимуть організатора каналу нелегального продажу зброї

Прокурор Сарненської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно жителя Волині за фактом незаконного придбання, зберігання і збуту зброї та боєприпасів (ч. 1 ст. 263 КК України).  

Під час досудового розслідування у ході двох оперативних закупок обвинувачений за майже 86 тис грн збув 5 гранат, 4 протитанкові гранатомети, а також гвинтівку, 2160 патронів калібру 5,45 та реактивну гранату типу РПГ-22. 

Під час обшуків за місцем проживання чоловіка у Луцьку правоохоронці вилучили гранати та запали до них, підствольні гранати ВОГ-25, запальники до димових шашок та 600 набоїв різного калібру. Усю зброю та боєприпаси вилучено з незаконного обігу.

Обвинувачений наразі перебуває під вартою. Свою вину чоловік визнає, але де взяв зброю на продаж – не каже.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Сарненського РВП ГУНП в області за оперативного супроводу Управління СБУ в Рівненській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.