Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Рівненщині викрито лікаря, який за неправомірну вигоду обіцяв посприяти в отриманні групи інвалідності

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури завідувачу поліклініки однієї з лікарень Рівненщини повідомлено про підозру у зловживанні впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, чоловік, який окрім поліклініки очолює ще й лікарсько-консультаційну комісію, одержав 2000 грн та 1500 доларів США від пацієнта за сприяння в оформленні групи інвалідності. Лікар обіцяв скористатись своєю посадою та знайомствами, аби клієнт отримав необхідний висновок міжрайонної МСЕК.

Правоохоронці затримали лікаря у порядку ст. 208 КПК України безпосередньо після одержання другої частини неправомірної вигоди. 

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту та відсторонено від займаної посади.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області за оперативного супроводу Управління СБУ в області та УСР в області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.