Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Рівненщині затримали чоловіка, який за 8800 доларів США допомагав ухилянтам втекти за кордон

За процесуального керівництва Дубенської окружної прокуратури громадянину повідомлено про підозру в організації та сприянні в незаконному переправленні через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, чоловік вирішив заробити, оформивши військовозобов’язаному «клієнту» документи, які б дали можливість безперешкодного виїзду за кордон. 

Вартість своїх послуг підозрюваний оцінив у 8800 доларів США. Половину цієї суми у вигляді авансу він отримав ще у вересні 2023 року.

Правоохоронці затримали підозрюваного в порядку ст. 208 КПК України після отримання другої частини коштів та передачі документів, які засвідчували непридатність до військової служби «клієнта» зі зняттям його з військового обліку. Наразі правоохоронці встановили, що ці документи – фальсифіковані.

На даний час підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Наразі у Бродівському районному суді Львівщини на розгляді перебуває обвинувальний акт стосовно цього ж чоловіка за вчинення аналогічного злочину.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Дубенського РВП ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу працівників відділу протидії кіберзлочинам в області Департаменту кіберполіції НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.