Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Сумщині до 9 років позбавлення волі засуджено учасника організованої групи, яка займалася виготовленням та продажем психотропів

За підтримання публічного обвинувачення Сумською обласною прокуратурою громадянина визнано винними у виготовленні та збуті психотропів у особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 317, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 306 КК України).

Вироком суду його засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурор довів у суді, що в березні 2024 року засудженого та його знайомого до діяльності у сфері незаконного обігу психтропних речовин залучила жінка, яка разом з ним проживала. 

В одному з населених пунктів Сумського району учасники групи облаштували нарколабораторію, де виготовляли PVP та розфасовували для продажу. 

Сировину для виготовлення вони замовляли через месенджер з інших областей. У такий спосіб також отримували готові до вживання психотропи, в тому числі й амфетамін. 

Розфасовані наркотики учасники групи розповсюджували на території Сумщини та в інших регіонах. 

Під час обшуків у них виявлено понад 1 кг психотропних речовин PVP та амфетамін, хімічні реактиви, які використовувались при виготовленні психотропних речовин.  

Стосовно співмешканки засудженого та ще одного учасника групи триває судовий розгляд.

Досудове розслідування здійснювалось Нацполіцією та СБУ.