Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Сумщині припинено діяльність організованої групи, у учасників якої вилучено контрафактне пальне на 4,3 млн грн

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури трьом учасникам організованої групи повідомлено про підозру у незаконному виробництві та збуті підакцизних товарів, а також використовуванні підроблених документів (ч. 3 ст. 28, ч. 1, ч. 2 ст. 204, ч. 1 ст. 358 КК України).

За даними слідства, житель м. Охтирка організував виробництво палива з подальшою реалізацією через автозаправки. До цієї незаконної діяльності він залучив двох знайомих.

Чоловіки скуповували на підпільних міні-НПЗ сировину та хімічні домішки, які завозили на територію нафтобази. Там відбувалось виготовлення контрафактного пального, яке не відповідає встановленим нормам.

Реалізовували товар через автомобільні заправки по усій території України. Для перевезення пального використовували підроблені товаротранспортні накладні та іншу документацію.

Щотижня учасникам групи вдавалось реалізовувати близько 50 тисяч літрів бензину на загальну суму близько 2 млн грн.

У ході санкціонованих обшуків у підозрюваних правоохоронці виявили та вилучили 107300 л бензину загальною вартістю близько 4,3 млн грн, 5750 доларів США та 130 тис грн, обладнання для незаконного виготовлення та розливу пального, а також печатки, фінансово-господарську документацію, чорнові записи, комп’ютерну техніку.

Незаконну діяльність групи осіб припинено оперативниками Управління стратегічних розслідувань у Сумській області спільно зі слідчими СУ ГУНП в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.