Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Сумщині судитимуть священнослужителя за колабораціонізм та визнання правомірною збройну агресію РФ

Конотопською окружною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно настоятеля церкви в Конотопському районі за фактами колабораційної діяльності та визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України (ч. 4 ст. 111-1, ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Слідством встановлено, що священнослужитель під час окупації Конотопського району збирав з прихожан продукти харчування, які передавав представникам збройних формувань країни-агресора. Він надав російським військовим у користування власний автомобіль для переміщення територією села. У приватних повідомленнях та під час особистого спілкування з односельцями, у тому числі в будівлі храму, священнослужитель заперечував факт того, що ЗС РФ здійснюють обстріли цивільної інфраструктури на території України. При цьому він ідеалізував окупантів.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Головного управління Нацполіції України в Сумській області за матеріалами та оперативним супроводом Управління стратегічних розслідувань в Сумській області ДСР Нацполіції України і Сумського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.