Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Тернопільщині повідомили про підозру військовому, який застрелив двох людей

За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 45-річному солдату батальйону Сил територіальної оборони ЗСУ за фактом умисного вбивства та закінченого замаху на вбивство (п. 1 ч. 2 ст. 115 та ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України).

За даними слідства, у четвер, 15 серпня, близько 15:35 год, військовий, який перебував у добовому наряді із ввіреною йому зброєю, самовільно залишив розташування військової частини та у центрі у с. Доброводи Збаразької територіальної громади Тернопільського району здійснив кілька десятків пострілів у людей навколо, після чого втік. 

Як наслідок, двоє жінок загинули, ще четверо – отримали вогнепальні поранення та були доставлені до лікарні.

Причини такої поведінки солдата встановлюються. 

Затримали військового у порядку ст. 208 КПК України незадовго після інциденту. 

Наразі вирішується питання щодо обрання для нього міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Тернопільській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.