Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Тернопільщині судитимуть учасників організованої групи, яка збувала наркотики й психотропи

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо групи осіб з Дніпра та Тернопільщини за фактом незаконного придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту, а також незаконного збуту наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, мешканець Дніпра створив та очолив організовану групу, до якої залучив двох жителів Тернопільщини. Для розповсюдження наркотиків у кількох областях України чоловіки використовували Телеграм – канал та поштовий зв’язок, через який надсилали клієнтам товар великими партіями. Також, маючи у власності автомобілі та мотоцикл, обвинувачені робили по 200-300 закладок в день, переважно у лісопосадках.

Під час проведення 16 обшуків за місцями проживання фігурантів виявлено і вилучено понад пів кілограма психотропної речовини, 300 г наркотичних засобів, мобільні термінали, сім-карти, банківські карти, 4 транспортні засоби. 

Наразі матеріали відносно неповнолітньої особи виділено в окреме провадження, слідство у якому ще триває, а двоє інші – постануть перед судом.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУ НП в Тернопільській області за оперативного супроводу співробітників Управління боротьби з наркозлочинністю в Тернопільській області.