Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Тернопільщині судитимуть співробітника підрозділу так званого «МДБ ЛНР»

Тернопільською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно співробітника так званого Міністерства держбезпеки «ЛНР» за фактом участі у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Розслідуванням встановлено, що навесні 2016 року житель Луганщини, маючи досвід служби в органах внутрішніх справ України, став оперативним співробітником одного з незаконних підрозділів «МДБ ЛНР». Упродовж 2016-2018 років експоліцейський незаконно переслідував людей, здійснював вилучення майна, виклики та затримання громадян, інші заходи з метою протидії українським органам державної влади, правоохоронним органам і Збройним Силам України.

У вересні 2018 року обвинувачений незаконно утримував в одному з підвалів будівлі «МДБ ЛНР» громадянина України, допитував його та інших осіб для отримання інформації щодо соціальних процесів та діяльності Збройних Сил України на підконтрольній території.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління Служби безпеки України в області.

За матеріалами Тернопільської обласної прокуратури