Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Тернопільщині судитимуть жінку, яка ошукала громадян на понад 14 млн грн

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно раніше судимої жительки Тернопільщини за фактом шахрайства (ч. 4 ст. 190 КК України).

Слідством встановлено, що жінка, перебуваючи на іспитовому строці за вчинення шахрайства, представлялась успішною бізнес-леді та вводила в оману місцевих жительок. Вона запропонувала придбати неіснуючий товар на мільйони гривень.

У лютому 2022 року обвинувачена пообіцяла тернополянці гарний заробіток при купівлі для перепродажу стоматологічних імплантів. Клієнтка, що була впевнена у надприбутках, передала 5 тис доларів США, які обвинувачена привласнила.

У листопаді цього ж року «бізнес-леді» ошукала цю ж тернополянку, підмовивши передати їй 38 тис доларів США на генератори, щоб потім їх перепродати за вищою ціною та 40 тис доларів США на мобільні телефони. Отримані кошти вона теж привласнила.

У грудні 2022 року для начебто купівлі продукції торгової марки Apple та її доставки зі Сполучених Штатів Америки обвинувачена, шляхом обману, заволоділа грошовими коштами ще однієї довірливої місцевої жительки на загальну суму 310 905 доларів США, та розпорядилася ними на власний розсуд.

Жінка ошукала громадян на загальну суму понад 386 тис доларів США, що становить понад 14 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в Тернопільській області.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.