Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Тернопільщині викрито двох осіб, які вимагали у жінки 35 000 доларів США неіснуючого боргу

За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру двом особам за фактом вимагання, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 4 ст.189 КК України).

За даними слідства, двоє жителів Тернополя з метою власного збагачення вимагали у місцевої мешканки 35 тис доларів США неіснуючого боргу. Вони погрожували фізичною розправою та знищенням її майна.

Спочатку підозрювані насильно відібрали у неї автомобіль, а згодом демонстрували предмет схожий на бойову гранату, яка нібито «призначалась для неї».

Правоохоронці затримали їх під час отримання грошових коштів.

Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Прокурори клопотатимуть про тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Тернопільській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.