Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Тернопільщині викрито лісника, який вимагав хабар за безперешкодну реалізацію лісопродукції

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Тернопільської обласної прокуратури ліснику одного з районних комунальних лісогосподарських підприємств повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, житель одного з сіл звернувся до лісника щодо придбання 40 куб м деревини на ввіреному йому лісовому масиві. Проте працівник комунального лісогосподарського підприємства запевнив його, що лише за 90 тис грн зможе відпустити дерево без укладення договору та забезпечить безперешкодний вивіз лісопродукції з території ввіреного йому обходу та лісових масивів підприємства.

При одержанні частини обумовленої суми лісника затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.

На даний час підозрюваного відсторонено від займаної посади та обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.