Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Тернопільщині заочно повідомили про підозру учаснику так званої «народної міліції ДНР»

За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури жителю Донеччини заочно повідомлено про підозру в участі у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, у 2014 році підозрюваний вступив до терористичної групи «Народне ополчення Донбасу», яка з 2015 року увійшла до одного з підрозділів так званої «народної міліції ДНР». Виконуючи бойові завдання на посадах снайпера та командира роти, він був забезпечений форменим одягом, вогнепальною зброєю, засобами зв’язку та військовою технікою. У якості командира роти, підозрюваний відповідав за виконання батальйоном бойових завдань, за стан і збереження зброї, боєприпасів, бойової та іншої техніки, палива й інших матеріальних засобів, а також керував діями підпорядкованих йому учасників терористичної організації.

Протягом 2015-2018 років брав участь у веденні бойових дій проти військовослужбовців ЗСУ, проводив розвідувальні заходи та здійснював спостереження за переміщенням українських військовослужбовців.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління Служби безпеки України в області.

За матеріалами Тернопільської обласної прокуратури