Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Вінниччині судитимуть 4 учасників ОЗГ, які створили міжрегіональну мережу з продажу незаконно виготовленого тютюну

Прокурори Вінницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох організаторів групи та двох її учасників за фактом незаконного придбання, зберігання, збуту і транспортування з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України).

Розслідуванням встановлено, що протиправну діяльність обвинувачені розпочали у другій половині 2022 року. Двоє «працювали» в Одесі, звідки нелегальний тютюн роз’їжджався по регіонах країни. Ще двоє координували «бізнес» на Вінниччині, де функціонувало 27 «точок» з продажу контрафакту.

Обвинувальні акти стосовно залучених до цієї схеми продавців також скеровано до суду.

Під час документування діяльності організованої злочинної групи було проведено близько пів сотні обшуків. 

Правоохоронці виявили та вилучили понад 100 тисяч пачок цигарок загальною вартістю 5 млн грн, а також майже 1,5 млн грн готівкою, записи з «чорною бухгалтерією», засоби зв’язку, носії інформації тощо.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.