Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Вінниччині судитимуть підрядника за заволодіння бюджетними коштами під час ремонту покрівлі ліцею

Вінницька окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства з обмеженою відповідальністю за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем та видачі завідомо неправдивого офіційного документа (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). 

Розслідуванням встановлено, що керівник товариства уклав підрядний договір із сільською радою Вінницького району на виконання капітального ремонту покрівлі ліцею.

Експертиза підтвердила, що до актів виконаних будівельних робіт, включено і ті, які підрядником не проводилися. Внаслідок протиправних дій громаді завдано понад 300 тис грн збитків.

З метою їх відшкодування прокурори пред’явили до обвинуваченого в інтересах сільської ради цивільний позов.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі відділу поліції № 3 Вінницького райуправління поліції ГУНП у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і не встановлено обвинувальним вироком суду.