Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Вінниччині трьох учасників ОЗГ судитимуть за збут амфетаміну

Прокурори Вінницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно організованої злочинної групи за фактами незаконного придбання, зберігання з метою збуту та збуту психотропних речовин, використання коштів, здобутих від їх незаконного обігу (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 306 КК України).

Слідством встановлено, що з січня по квітень 2023 року троє жителів Вінниці у складі ОЗГ займалися незаконним розповсюдженням амфетаміну в особливо великих розмірах.

Збували психотропну речовину під час особистих зустрічей з покупцями на території міста. Отримані кошти використовували для продовження незаконного обігу «товару».

Під час обшуків за місцем проживання обвинувачених вилучено майже 92 г амфетаміну, грошові кошти на загальну суму майже 40 тис грн. З них 10 тис грн – здобуті від незаконного обігу психотропів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.