Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Вінниччині викрито чоловіка, який за 20 000 доларів США обіцяв вплинути на посадових осіб ТЦК для уникнення мобілізації

За процесуального керівництва Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону громадянину повідомлено про підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, у квітні 2024 року підозрюваний під час зустрічі із військовозобов’язаним запропонував йому вплинути на посадових осіб об’єднаного міського ТЦК та СП.

Свої «послуги» щодо нездійснення мобілізації для проходження військової служби у ЗСУ, а також виготовлення документу, що дає підстави для перетину кордону України, оцінив у 20 000 доларів США. 

Правоохоронці затримали підозрюваного в порядку ст. 208 КПК України під час передачі через посередника третьої частини неправомірної вигоди у сумі 15 000 доларів США. Раніше він вже одержав двома траншами 5000 доларів США. 

Наразі чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в розмірі 1 млн грн.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюється ТУ ДБР у м. Хмельницькому.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.