Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Вінниччині викрито підпільне виробництво контрафактного алкоголю – підозрюються 8 осіб

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом громадянам України та п’ятьом громадянам Республіки Молдова у незаконному придбанні, зберіганні та збуті незаконно виготовлених алкогольних напоїв (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 204 КК України). 

За даними слідства, алкоголь незаконно виготовлявся у підпільних цехах та надалі реалізовувався під виглядом відомих світових брендів через торговельні інтернет-платформи по всій Україні.

Правоохоронці провели понад 60 санкціонованих обшуків за встановленими адресами на Вінниччині.

Вилучили 15 тис літрів готового до реалізації алкоголю та понад 5 тис літрів спирту. Також тару для пакування контрафактної продукції: тетрапаки, скляні пляшки, поліетиленові пляшки та великогабаритні ємності (від 200 до 1000 літрів) для зберігання сировини, що свідчить про масштабні обсяги виготовлення та реалізації контрафактного товару. 

В учасників групи знайдено 23 мобільні телефони, 40 банківських карток, 20 сім-карт різних операторів, радіостанції, рації, зарядні станції до них та супутні предмети. 

Крім того, вилучено грошові кошти у сумі 5 тис доларів США, 3305 євро, 22 тис грн, чорнові записи ведення «бізнесу» та 3 транспортні засоби, які використовувалися ділками у незаконній діяльності.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції у Вінницькій області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суд