Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Вінниччині за привласнення понад 1 млн грн Укрзалізниці судитимуть директора приватного підприємства

Прокурори Вінницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора харківського приватного підприємства.

Йому інкриміновано заволодіння майном, здійснення фінансових операцій, спрямованих на легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом, а також складання завідомо неправдивого офіційного документа (ч. 3, ч. 5 ст. 191, ч. 1, ч. 2 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що керівник підприємства уклав із АТ «Українська залізниця» договори на модернізацію автомотрис і машин для монтажу контактних мереж.

Попри те, що підприємство всі роботи за договорами не виконало, обвинувачений упродовж жовтня-грудня 2020 року підписав та надав замовнику для оплати неправдиві акти здачі-приймання робіт.

Відповідно до висновку експертів сума завданих Укрзалізниці збитків становить понад 1 млн 100 тис грн. Це вартість невиконаних робіт та складових, що не були замінені.

Отримані злочинним шляхом кошти підприємець легалізував.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції у Вінницькій області за оперативного супроводу Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.