Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Вінниччині затримано наркоторговця з «товаром» на понад 8 млн грн

За процесуального керівництва Гайсинської окружної прокуратури Вінницької області повідомлено про підозру місцевому жителю за фактом незаконного виготовлення, придбання, зберігання та збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, чоловік незаконно вирощував та зберігав на території свого домогосподарства канабіс. Для цього він облаштував у будинку спеціальний гроубокс та сіяв там насіння конопель «елітних» сортів. У підсобних приміщеннях сушив і готував наркотичний засіб для продажу.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання чоловіка правоохоронці виявили та вилучили особливо небезпечні наркотичні засоби: 700 таблеток метадону та 20 кг канабісу, зокрема пофасованого у ящики. Їх орієнтовна вартість за цінами «чорного ринку» становить понад 8 млн грн. 

Також вилучено 70 тис грн в національній та іноземній валюті, гроубокс, насіння конопель, ваги, спеціальне фітоосвітлення та інше обладнання.

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Гайсинського районного управління поліції ГУ Нацполіції у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.