Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Волині правоохоронці викрили підпільний цех з обробки бурштину

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури виявлено та припинено роботу підпільного цеху із обробки бурштину на території регіону.

Протиправну діяльність викрито в межах розслідування кримінального провадження за фактом незаконного придбання, зберігання, перевезення, переробки та збуту бурштину (ч. 2 ст. 240-1 КК України).

Правоохоронці провели санкціоновані судом обшуки у приміщеннях, які використовувалися для зберігання і обробки «сонячного каміння», а також домівках фігурантів.

Вилучили понад 124 кг бурштину-сирцю та 85 виробів із нього загальною вагою більше ніж 4 кг. Також 23 верстати для обробки каміння, ноутбук, мобільні телефони, фінансову документацію та чорнові записи.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучені товарно-матеріальні цінності. Їх точна вартість визначатиметься під час проведення судових експертиз.

У рамках слідства встановлюватимуться усі особи, причетні до незаконної діяльності, для притягнення їх до відповідальності.

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУ Нацполіції у Волинській області, оперативний супровід – 6-й прикордонний Волинський загін ДПСУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.