Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Волині прокурори домоглися реального покарання експоліцейському за одержання хабара

За публічного обвинувачення прокурорів Волинської обласної прокуратури ухвалено вирок колишньому правоохоронцю за одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

До цього суд першої інстанції декілька разів приймав рішення про виправдання чоловіка, але вони скасовувалися в апеляційному порядку.

Наразі за результатами повторного розгляду суд дослухався до доводів сторони обвинувачення та визнав експоліцейського винним у вчиненні злочину.

Йому призначено покарання – 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавлено на 2 роки права обіймати посади у правоохоронних органах та звання «майор поліції».

Прокурори у суді довели, що у 2017 році засуджений на посаді начальника сектору кримінальної поліції Луцького районного відділення поліції ГУ Нацполіції в області вимагав 1000 доларів США неправомірної вигоди.

Гроші надавалися за невжиття заходів для збору оперативних матеріалів про діяльності громадян, причетних до незаконних порубок лісу, а також ненаправлення цих матеріалів до органів досудового розслідування.