Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Волині судитимуть двох наркоділків, у яких вилучено 6 кг психотропів

Прокурори Ковельської окружної прокуратури Волинської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох місцевих жителів за фактом незаконного придбання та зберігання з метою збуту особливо небезпечної психотропної речовини в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

Також одному з них, якого судять за інші наркозлочини, інкриміновано збут психотропів (ч. 2 ст. 307 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені займалися розповсюдженням психотропної речовини через телеграм-канал на території усієї України.

У червні 2023 року у жителя Ковеля правоохоронці вилучили 6 кг альфа-PVP. Такою цю психотропну речовину в особливо великих розмірах виявлено та вилучено під час санкціонованого судом обшуку у жителя одного із сіл Ковельського району.

Крім того, в обвинувачених вилучили готівку, банківські картки, мобільні телефони, електронні ваги, зіп-пакети та інші речові докази, що свідчать про їхню причетність до наркобізнесу.

Наразі обвинувачені перебувають під вартою.

Викрито протиправну діяльність за оперативного супроводу працівників Управління СБУ у Волинській області.

Досудове розслідування здійснювало Ковельське райуправління поліції ГУ Нацполіції у Волинській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.