Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Волині судитимуть шістьох учасників злочинної організації, які постачали наркотики у виправну колонію

Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно шістьох учасників злочинної організації.

Їм інкриміновано участь в злочинній організації, незаконне придбання, пересилання з метою збуту та збут наркотичних засобів (ч. 1, ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307 КК України).

Розслідування встановлено, що до її складу входили двоє в’язнів Маневицької виправної колонії №42, ще четверо – жителі Львівщини, які перебували на волі. Вони налагодили механізм поставок метадону в установу виконання покарань. Наркотики приховували у продуктах харчування.

Упродовж грудня 2022 – лютого 2023 року правоохоронці зафіксували шість епізодів злочинної діяльності.

Під час санкціонованих судом обшуків за місцем проживання учасників злочинної організації та в державній установі вилучили мобільні телефони, банківські картки та автомобіль, які вони використовували під час реалізації схеми.

Чотирьом обвинуваченим з волі обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції у Волинській області, оперативний супровід – обласні Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.