Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Волині ухвалено вирок працівниці «мчс днр» – 15 років позбавлення волі

За публічного обвинувачення Волинської обласної прокуратури суд визнав жительку Волновахи Донецької області винною у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Засудженій призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також її позбавлено на 3 роки права обіймати посади у правоохоронних органах та посади, пов'язані з виконанням функцій представника влади, та спеціального звання.

Прокурори у суді довели, що після окупації міста російськими військами начальниця відділу цивільного захисту Волноваського райуправління ГУ ДСНС України у Донецькій області, підтримуючи проросійські ідеї, перейшла на бік ворога.

Засуджена зрадила присязі та погодилася обійняти посаду старшого інспектора в так званому «государственном бюджетном учреждении «пожарно-спасательный отряд г. Волноваха мчс днр».

Працюючи у псевдооргані, вона надавала окупантам допомогу у веденні підривної діяльності проти України та просувала ідеї проросійської спрямованості.

Окрім того, для подальшого встановлення у Волноваському районі Донецької області окупаційної влади, створення у мешканців хибних уявлень про добрі наміри окупаційних військ та просування ідей «руського миру», жінка брала участь в агітаційних заходах та святкуваннях з нагоди російських свят.

Вирок ухвалено заочно. Покарання засуджена відбуватиме з моменту затримання.

Спеціальне досудове розслідування здійснювало ТУ ДБР, розташоване у м. Львові.