Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Волині викрито схему розкрадання деревини з державних лісгоспів

За процесуального керівництва прокурорів Волинської обласної прокуратури викрито схему розкрадання деревини з державних лісогосподарських підприємств.

Протиправні дії розслідуються в межах кримінального провадження за фактами заволодіння державним майном шляхом зловживання службовим становищем та незаконної порубки лісу (ч. 1 ст. 246, ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, посадовці двох волинських держлісгоспів у змові з власником пилорамного комплексу налагодили незаконну вирубку дерев та їх подальшу реалізацію через підконтрольне підприємство.

Зрубану деревину звозили на лісопильню та переробляли. Вона була без маркування або з нанесенням інформації з істотними порушеннями в частині об’ємів та сортності.

Для надання діяльності вигляду законності частину лісоматеріалів спільники купували офіційно на аукціонах.

Під час обшуку на території комплексу стрічкових пилорам правоохоронці вилучили понад 1300 колод сосни орієнтовною вартістю 2 млн грн, а також лісовоз, трактор і причіп, що використовувалися для перевезення незаконно зрубаної деревини.

Також у фігурантів кримінального провадження вилучили мобільні телефони й документацію.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

Досудове розслідування здійснює ТУ ДБР, розташоване у м. Львові, оперативний супровід – УСР у Волинській області ДСР Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.