Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Волині засуджено освітянку з Волновахи, яка впроваджувала стандарти освіти держави-агресора

За публічного обвинувачення прокурорів Волинської обласної прокуратури суд визнав винною жительку Волновахи Донецької області у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Їй призначено максимально можливе за цей злочин покарання – 3 роки позбавлення волі. Також позбавлено права упродовж 15 років обіймати посади в освітніх закладах, органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління й контролю.

Прокурори у суді довели, що після окупації міста військами російської федерації жінка, яка була заступником директора закладу освіти, почала співпрацювати з ворогом.

Вона погодилася обійняти посаду «заступника директора з виховної роботи» у незаконно створеному «муніципальному бюджетному освітньому закладі «Волноваська школа №5» так званого «міністерства освіти і науки днр».

Надалі вона впроваджувала в єдиній функціонуючій у Волновасі школі стандарти освіти держави-агресора, просувала ідеї проросійської спрямованості, утвердження на території Донецької області влади рф та наративи «руського миру». Також неодноразово брала участь у агітаційних «освітніх» заходах окупаційної влади.

Ухвалення вироку здійснювалося у порядку спеціального судового провадження.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало Управління СБУ у Волинській області.