Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Харківщині майстру лісу повідомлено про підозру в колабораціонізмі

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури майстру лісу повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, до повномасштабного вторгнення рф в Україну підозрюваний працював на посаді майстра лісу Борівського лісництва ДП «Куп’янське лісове господарство».

Під час окупації смт Борова чоловік добровільно обійняв посаду в так званому «ГП «Купянское лесное хозяйство» Военно-гражданской администрации Купянского района Харьковской области», створеному на базі українського держпідприємства.

Новоспечений «мастер леса Боровского лесничества» керував роботою підлеглих йому працівників, а також надавав дозволи на рубку деревини і займався її розподілом серед населення.

Наразі прокурори направили клопотання про обрання стосовно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснює ТУ ДБР, розташоване у м. Полтаві, оперативний супровід – ДБР та Департамент контррозвідки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.