Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Харківщині припинено діяльність шахрайського «call-центру» (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури 13 осіб викрито на шахрайстві, вчиненому шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, мешканець м. Запоріжжя організував так званий «call-центр», оператори якого розміщували в Інтернеті оголошення про продаж товарів народного користування. Після оплати вони зв’язувалися із покупцями від імені працівників виконавчої служби, державного казначейства або банків та повідомляли про наявність неіснуючих обтяжень на проведення купівлі–продажу товарів у конкретних продавців. Зокрема, встановлено, що оператори «call-центру» заволоділи грошовими коштами одного з потерпілих на суму майже 700 тис грн після початкової покупки ним лише оздоровчого поясу для лікування.

Правоохоронцями під час обшуку виявлено та вилучено чорнові записи, 55 мобільних телефонів, понад 100 сім-карток операторів мобільного зв’язку та 5 банківських карток.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення викритим особам про підозру.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Харківській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР Нацполіції України.