Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Харківщині викрито групу чорних лісорубів, які завдали державі шкоду на суму понад 1,6 млн грн

За процесуального керівництва Красноградської окружної прокуратури Харківської області чотирьом особам повідомлено про підозру у незаконній порубці, перевезенні, зберіганні та збуті дерев (ч. 2, ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, протягом жовтня цього року підозрювані приїжджали до лісових насаджень, вирубували дерева за допомогою бензопил, завантажували в авто та тікали з місця злочину. Після цього вони збували деревину за грошові кошти. 

Встановлено 5 епізодів злочинної діяльності чоловіків. Вони встигли вирубати понад 210 дерев — ясенів та дубів та завдати державі матеріальну шкоду на понад 1,6 млн грн. 

Правоохоронці викрили чорних лісорубів. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. 

Досудове розслідування здійснює СВ Красноградський РВП ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Красноградський РВП ГУНП в Харківській області та УКР ГУНП в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.