Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Харківщині викрито організовану групу чорних лісорубів

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області трьом чоловікам повідомлено про підозру у незаконній порубці дерев, їх перевезенні, зберіганні та збуті (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, у жовтні 2022 року мешканець смт Шевченкове Куп’янського району вирішив заробляти на життя шляхом порубки дерев у лісових насадженнях на території району та подальшому збуті деревини. До протиправної діяльності організатор залучив ще двох своїх знайомих.

З жовтня по грудень 2022 року чорні лісоруби систематично, не маючи спеціальних дозволів, за допомогою бензопил вирубували сироростучі дерева у захисній лісосмузі біля с. Борівське. Розпиляну деревину вони вантажили в автомобілі і доставляли її покупцям, за що отримували грошову винагороду.

Усього підозрювані встигли зрубати близько 600 дерев. Сума завданої шкоди складає майже 1,1 млн грн.

Досудове розслідування здійснює СВ Куп’янського РВП ГУНП спільно з СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.