Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Харківщині знешкоджено групу, яка збувала PVP та щомісячно заробляла на цьому близько 2 млн грн

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури трьом раніше судимим особам повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні з метою збуту, а також незаконному збуті особливо небезпечної психотропної речовини (ч. 2 ст. 307 КК України). 

За даними слідства, мешканка Харкова разом з двома спільниками налагодила розгалужену мережу збуту психотропів серед місцевого населення.  

Розповсюдження PVP відбувалося методом так званих «закладок» та з рук у руки. Також «товар» можна було придбати в борг.  

Підозрювані щомісячно реалізовувалм близько 2 кг психотропної речовини PVP та отримували «дохід» близько 2 млн грн. 

Правоохоронці виявили та вилучили у злочинної групи понад 110 тис грн, банківські картки, мобільні телефони, чорнові записи з переліком «боржників», електронні ваги, фасувальні пакетики, полімерні зіп-пакети з PVP, спецобладнання. 

Організаторку та її двох спільників затримано в порядку ст. 208 КПК України.   

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення, всім трьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — 7-ме управління (з обслуговування Харківської області) ДСР Національної поліції України та Управління СБУ в Харківській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.