Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Херсонщині прокуратура відстояла вирок - 10 років ув’язнення для чоловіка за напад на поліцейського та спробу викрадення зброї

Апеляційний суд Херсонської області підтримав позицію прокуратури і залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким до 10 років позбавлення волі засуджено чоловіка за спробу викрадення вогнепальної зброї, хуліганство і напад на поліцейського (ч. 3 ст. 262, ч. 1 ст. 296, ч. 2 ст. 345 КК України).

За даними слідства, у червні 2019 року засуджений, будучи депутатом Білозерської селищної ради, у стані алкогольного сп'яніння побив палицею односельчанина і кілька разів вдарив по його автомобілю. В салоні авто на той момент знаходилася малолітня онука потерпілого.

Через кілька днів він наніс тілесні ушкодження продавчині селищного магазину. Також чоловік, перебуваючи під дією алкоголю, прийшов до місцевого відділення поліції, де, погрожуючи вбивством, вчинив напад на поліцейську сектору реагування патрульної поліції № 1 Білозерського відділення поліції Херсонського відділу поліції Головного управління Нацполіції в області та вимагав віддати табельний пістолет і бойові набої до нього.

Апеляційну скаргу захисника обвинуваченого залишено без задоволення, вирок суду – без змін.

 

За матеріалами Херсонської обласної прокуратури